2022-YKS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI

2022-YKS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI

Yayınlanma Tarihi: 19.07.2022

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ÖSYM internet sayfasında yayınlandı. 2022 YKS Tercih kılavuzuna 19 - 26 Temmuz 2022 tarihleri arasında ÖSYM'nin internet adresinden (www.osym.gov.tr) ulaşılabilecek.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre kılavuzun adaylara ön bilgi verilmesi amacıyla yayınlandığı belirtildi. Açıklamanın devamında; "Adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir" denildi.

 

2022-YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK

2022-YKS tercih kılavuzunda yer alan bilgiye göre üniversite tercihleri, 27 Temmuz - 6 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılabilecek. Tercih bildirim işlemlerinizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde "ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz.

 

MERKEZÎ YERLEŞTİRME İÇİN TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILACAK

Adaylar, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin
http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. 
 
Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

 

ADAYLAR YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA NASIL YERLEŞTİRİLECEK?

Adaylar, 2022-YKS Kılavuzunda yer alan; Tablo-3'teki ön lisans, Tablo-4'teki lisans programlarına;
  a) TYT ve/veya SAY, SÖZ, EA, DİL yerleştirme puanları,
  b) Yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,
  c) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları
 
göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir. Yerleştirme işlemlerinde bu kılavuz ile 2022-YKS Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli olacaktır
 

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu incelemek için tıklayınız


https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2022/YKS/kontkilavuz19072022.pdf